Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Tak żyje Justyna Ryszka. Odważne zdjęcia przyjaciółki Patrycji Tuchlińskiej

Tak żyje Justyna Ryszka. Odważne zdjęcia przyjaciółki Patrycji Tuchlińskiej

Pisarz z Opola najlepszym autorem w całej Polsce. Jak komentuje to Remigiusz Mróz?

Pisarz z Opola najlepszym autorem w całej Polsce. Jak komentuje to Remigiusz Mróz?

Polecamy

Odkryj Polskę na Boże Ciało: 5 wyjątkowych miejsc na długi weekend

Odkryj Polskę na Boże Ciało: 5 wyjątkowych miejsc na długi weekend

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

Kolejne zwycięstwo polskiej tenisistki w Rouen! Jest już w półfinale!

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!