Boczek pieczony Fołta to produkt bezglutenowy.
Bogaty asortyment produktów
Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej produkuje najwyższej jakości mięsa i wędliny. Asortyment wytwarzany w zakładzie obejmuje całą gamę wyrobów, wędzonki i wędliny wieprzowe. To bogaty wybór kiełbas, m.in. kiełbasa markowska Fołta, kiełbasa markowska sucha, kiełbasa biała markowska, kiełbasa szynkowa z Markowej, kiełbasa chudzinka z polędwicy, kiełbasa dobra i kabanosy markowskie.
- Polecamy również nasz pasztet markowski, pieczeń markowską „Zając”, pieczeń markowską z polędwiczką, salceson markowski, przysmak zapiekany markowski, schab w galaretce - wylicza Jan Fołta. - Oferujemy również klientom polędwiczkę nadziewaną markowską, szynkę wiejską markowską, szynkę wędzoną markowską z ziołami i szynkę pieczoną, udziec pieczony z repetką, schab wędzony markowski, schab nadziewany śliwką, schab nadziewany mięsem, schab nadziewany boczkiem.
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej produkuje również baleron wędzony, boczek pieczony markowski, golonkę markowską, smalec ze skwarkami, galaretkę „studzieninę”, słoninę wędzoną z papryką oraz świeże mięsa i podroby.
- Nasze wędliny przygotowywane są według sprawdzonych receptur - zapewnia Jan Fołta. - Dzięki czemu są one zawsze wyśmienicie smaczne i na pewno każdy znajdzie wśród nich swoje ulubione.
Zakład nieustannie powiększa swoją produkcję i asortyment, odpowiadając na coraz to nowsze potrzeby i wymagania klientów.
Tradycyjna receptura i naturalne przyprawy
Klienci kupujący produkty z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej są świadomi ich wartości, doceniają także ich walory smakowe.
- Np. wyjątkowy smak naszej kiełbasie markowskiej nadaje tradycyjna receptura, która od samego początku jest taka sama, doświadczenie w przygotowywaniu zrównoważonej smakowo mieszanki mięs (130g/100g wyrobu gotowego), naturalne przyprawy, a także wiedza na temat wędzenia - podkreśla Jan Fołta.- Kiełbasa markowska jest dla nas taką „wisienką” w asortymencie.
Ta chuda wędlina wytwarzana jest z wysokiej klasy mięsa wieprzowego w naturalnej osłonce. Pozostałe składniki to czosnek, pieprz, sól. Całość jest wędzona nawet do 12 godzin w wędzarniach opalanych drewnem, chodzi o to, aby uzyskać niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat. Gotowa wędlina ma piękny wiśniowy kolor, posiada charakterystyczny mocno wyczuwalny smak czosnku.
PRZECZYTAJ WIĘCEJ:
Kartacze z mięsem
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną
Twaróg półtłusty wiejski
Doceńmy produkty i usługi podkarpackich firm, a także gmin. Czekamy na zgłoszenia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas