Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Boczek pieczony Fołta w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie

Ula Sobol
Boczek pieczony produkowany jest z wysokiej klasy wyselekcjowanego mięsa wieprzowego. Jest wędzony, a następnie pieczony do miękkości nawet do 10 godzin w wędzarniach opalanych drewnem
Boczek pieczony produkowany jest z wysokiej klasy wyselekcjowanego mięsa wieprzowego. Jest wędzony, a następnie pieczony do miękkości nawet do 10 godzin w wędzarniach opalanych drewnem Krzysztof Kapica
Zakład Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej do konkursu Nasze Dobre Podkarpackie zgłosił Boczek pieczony Fołta. Boczek pieczony produkowany jest z wysokiej klasy wyselekcjowanego mięsa wieprzowego. Jest wędzony, a następnie pieczony do miękkości nawet do 10 godzin w wędzarniach opalanych drewnem. - Chodzi o to, aby uzyskać niepowtarzalny smak i aromat – podkreśla Jan Fołta, właściciel, Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej. - Gotowa wędlina ma piękny wiśniowy kolor oraz wyczuwalną nutę dymu.

Boczek pieczony Fołta to produkt bezglutenowy.

Bogaty asortyment produktów

Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej produkuje najwyższej jakości mięsa i wędliny. Asortyment wytwarzany w zakładzie obejmuje całą gamę wyrobów, wędzonki i wędliny wieprzowe. To bogaty wybór kiełbas, m.in. kiełbasa markowska Fołta, kiełbasa markowska sucha, kiełbasa biała markowska, kiełbasa szynkowa z Markowej, kiełbasa chudzinka z polędwicy, kiełbasa dobra i kabanosy markowskie.

- Polecamy również nasz pasztet markowski, pieczeń markowską „Zając”, pieczeń markowską z polędwiczką, salceson markowski, przysmak zapiekany markowski, schab w galaretce - wylicza Jan Fołta. - Oferujemy również klientom polędwiczkę nadziewaną markowską, szynkę wiejską markowską, szynkę wędzoną markowską z ziołami i szynkę pieczoną, udziec pieczony z repetką, schab wędzony markowski, schab nadziewany śliwką, schab nadziewany mięsem, schab nadziewany boczkiem.

Zakład Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej produkuje również baleron wędzony, boczek pieczony markowski, golonkę markowską, smalec ze skwarkami, galaretkę „studzieninę”, słoninę wędzoną z papryką oraz świeże mięsa i podroby.

- Nasze wędliny przygotowywane są według sprawdzonych receptur - zapewnia Jan Fołta. - Dzięki czemu są one zawsze wyśmienicie smaczne i na pewno każdy znajdzie wśród nich swoje ulubione.
Zakład nieustannie powiększa swoją produkcję i asortyment, odpowiadając na coraz to nowsze potrzeby i wymagania klientów.

Tradycyjna receptura i naturalne przyprawy

Klienci kupujący produkty z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej są świadomi ich wartości, doceniają także ich walory smakowe.

- Np. wyjątkowy smak naszej kiełbasie markowskiej nadaje tradycyjna receptura, która od samego początku jest taka sama, doświadczenie w przygotowywaniu zrównoważonej smakowo mieszanki mięs (130g/100g wyrobu gotowego), naturalne przyprawy, a także wiedza na temat wędzenia - podkreśla Jan Fołta.- Kiełbasa markowska jest dla nas taką „wisienką” w asortymencie.

Ta chuda wędlina wytwarzana jest z wysokiej klasy mięsa wieprzowego w naturalnej osłonce. Pozostałe składniki to czosnek, pieprz, sól. Całość jest wędzona nawet do 12 godzin w wędzarniach opalanych drewnem, chodzi o to, aby uzyskać niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat. Gotowa wędlina ma piękny wiśniowy kolor, posiada charakterystyczny mocno wyczuwalny smak czosnku.

Boczek pieczony Fołta w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie

PRZECZYTAJ WIĘCEJ:
Kartacze z mięsem
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną
Twaróg półtłusty wiejski
Doceńmy produkty i usługi podkarpackich firm, a także gmin. Czekamy na zgłoszenia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24