Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bruschetta z awokado i parmezanem

ala
Bruschetta z awokado i parmezanem w wykonaniu pani Anety Klimeckiej
Bruschetta z awokado i parmezanem w wykonaniu pani Anety Klimeckiej Fot. Aneta Klimecka
Autor: Aneta Klimecka, Katowice. Jeżeli Twoim zdaniem ten przepis zasługuje na nagrodę, wyślij SMS na numer 71051 o treści: ngczerwiec.14 Koszt jednego SMS-a to 1,22 zł z VAT.

dojrzałe awokado
kromki czerstwego chleba
3 ząbki czosnku
100 g parmezanu
oliwa z oliwek extra virgine
sól
pieprz

Przygotowanie:

- Chleb grillujemy z obu stron na złoto. Pozostawiamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i nacieramy czosnkiem.

- Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy. Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24