Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chipsy z jarmużu. Samczna i zdrowa przekąska cieszy się zainteresowanie wśród dzieci i dorosłych

Ula Sobol
Chipsy z jarmużu
Chipsy z jarmużu Krystyna Baranowska
Chipsy z jarmużu proponuje KGW z Klęczan (gm. Sędziszów Małopolski, powoiat ropczycko - sędziszowski).

Składniki:

  • kilka liści jarmużu,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek bądź oleju,
  • sól, przyprawy (takie jakie lubimy, może być mieszanka do grilla).

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Jarmuż umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Oderwać liście od twardych łodyg i porwać je na kawałki wielkości chipsów. Wsypać do dużej miski i polać oliwą. Następnie posypać ulubionymi przyprawami albo tylko solą i wymieszać. Ułożyć liście luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piec około 15 minut, aż liście będą lekko brązowe. Należy uważać, aby ich nie przypalić. Chipsy mają być chrupkie. Po upieczeniu przełożyć je delikatnie do miseczki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24