Składniki:
- 1 litr serwatki,
- 10 dag drożdży piekarskich,
- 4 łyżeczki cukru,
- 1 kg mąki żytniej.
Wykonanie:
Przygotować rozczyn, pozostawić na około 18 godzin, po tym czasie dosypać tyle mąki, ile zabierze ciasto, dodać około 2 łyżeczek soli. Zarobić ciasto. Wyłożyć do form. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, około godziny.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia