Komisja w składzie: Wojciech Bobowski (przewodniczący) oraz Monika Paczkowska, Justyna Polkowska, Agnieszka Cynowska-Porada, Tadeusz Baran (członkowie) uznała, iż Produktem Lokalnym Powiatu Przemyskiego został chleb żytni na zakwasie wykonany przez Stowarzyszenie „Aktywni Razem – Zadąbrowie”. Chleb zostanie wpisany na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego promocja odbędzie się w mediach.
Kategorii chleb tradycyjny:
- miejsce OSP Ruszelczyce w gminie Krzywcza,
- miejsce Stowarzyszeniu Na Rzecz Rozwoju Leszna,
- miejsce Grażynie Gudz z Wapowiec,
- wyróżnienie otrzymała Zbigniewa Gut z Zadąbrowia
Kategorii chleb eko:
- miejsce Stowarzyszenie „Aktywni Razem – Zadabrowie”,
- miejsce Wioletta Staruch z Ruszelczyc,
- miejsce Milena Kucharczyk KGW Sobótki – Wybrzeże,
a wyróżnienie otrzymały Stanisława Wawro i Janina Rabiej z Leszna.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?