Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chleb z Zadąbrowia na liście produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi [ZDJĘCIA]

OPRAC.:
Łukasz Solski
Łukasz Solski
Małgorzata Dachnowicz.
Podczas niedzielnych Dożynek Powiatu Przemyskiego w Nakle rozstrzygnięto konkurs na najlepszy chleb dożynkowy. W kategorii chleb tradycyjny pierwsze miejsce zajęła OSP Ruszelczyce w gminie Krzywcza, a w kat. chleb eko triumfowało Stowarzyszenie "Aktywni Razem – Zadąbrowie".

Komisja w składzie: Wojciech Bobowski (przewodniczący) oraz Monika Paczkowska, Justyna Polkowska, Agnieszka Cynowska-Porada, Tadeusz Baran (członkowie) uznała, iż Produktem Lokalnym Powiatu Przemyskiego został chleb żytni na zakwasie wykonany przez Stowarzyszenie „Aktywni Razem – Zadąbrowie”. Chleb zostanie wpisany na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego promocja odbędzie się w mediach.

Kategorii chleb tradycyjny:

  1. miejsce OSP Ruszelczyce w gminie Krzywcza,
  2. miejsce Stowarzyszeniu Na Rzecz Rozwoju Leszna,
  3. miejsce Grażynie Gudz z Wapowiec,
  4. wyróżnienie otrzymała Zbigniewa Gut z Zadąbrowia

Kategorii chleb eko:

  1. miejsce Stowarzyszenie „Aktywni Razem – Zadabrowie”,
  2. miejsce Wioletta Staruch z Ruszelczyc,
  3. miejsce Milena Kucharczyk KGW Sobótki – Wybrzeże,

a wyróżnienie otrzymały Stanisława Wawro i Janina Rabiej z Leszna.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto