MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Buraki

Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa pokrywa ok. 10 proc. dziennego zapotrzebowania na ten składnik mineralny. Ponadto dostarcza sporą dawkę żelaza i kwasu foliowego. Zawarte w nich betanina i betaina wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalne, a także wzmacniające układ immunologiczny i układ krążenia.

Zobacz również

Busko-Zdrój kwitnie! Kwiaty i łabędzie budzą zachwyt [ZDJĘCIA]

Busko-Zdrój kwitnie! Kwiaty i łabędzie budzą zachwyt [ZDJĘCIA]

Tygryski Chełmek (U-10) i Lider Nowy Sącz (U-12) zagrają w finale Pucharu Tymbarku

Tygryski Chełmek (U-10) i Lider Nowy Sącz (U-12) zagrają w finale Pucharu Tymbarku

Polecamy

Pieczołowita konserwacja pomnika Jana III Sobieskiego w Przemyślu

Pieczołowita konserwacja pomnika Jana III Sobieskiego w Przemyślu

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Remontujesz mieszkanie? Sprawdź, jak skutecznie zabezpieczyć meble

Remontujesz mieszkanie? Sprawdź, jak skutecznie zabezpieczyć meble