Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Mroczna przeszłość Kaźmierskiej wyszła na jaw. Jej ofiara była bita i więziona!

HIT DNIA
Mroczna przeszłość Kaźmierskiej wyszła na jaw. Jej ofiara była bita i więziona!

Dzień, o którym chciałby zapomnieć. Wpisał się do niechlubnej historii klubu

NOWE
Dzień, o którym chciałby zapomnieć. Wpisał się do niechlubnej historii klubu

Polecamy

Niepewny los Arlety Podolak. Porażka przekreśli szansę na wyjazd do Paryża?

Niepewny los Arlety Podolak. Porażka przekreśli szansę na wyjazd do Paryża?

Tomasz Siemoniak: Listy inwigilowanych Pegasusem opublikować się nie da

Tomasz Siemoniak: Listy inwigilowanych Pegasusem opublikować się nie da

Doskonała dyspozycja mistrzów Europy. Obrońcy tytułu płyną na Węgrzech

Doskonała dyspozycja mistrzów Europy. Obrońcy tytułu płyną na Węgrzech