Racuszki na kwaśnym mleku
Składniki:
- 60 dag mąki,
- 2 jajka,
- 1 łyżka cukru,
- 1 litr kwaśnego mleka,
- pół łyżki soli,
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- jabłka,
- cukier puder (do posypania),
- olej (do smażenia).
Wykonanie:
Mleko łączymy z jajkami, cukrem, solą, mąką. Wyrabiamy ciasto do gęstości śmietany. Jabłka kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce i wrzucamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju, z obu stron i po usmażeniu ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?