Co na obiad w piątek? Racuszki na kwaśnym mleku. Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Archiwum Nowin
Podajemy sprawdzony przepis na puszyste racuchy z jabłkami, które zrobisz bardzo szybko i prosto.

Racuszki na kwaśnym mleku

Składniki:

  • 60 dag mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 litr kwaśnego mleka,
  • pół łyżki soli,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • jabłka,
  • cukier puder (do posypania),
  • olej (do smażenia).

Wykonanie:

Mleko łączymy z jajkami, cukrem, solą, mąką. Wyrabiamy ciasto do gęstości śmietany. Jabłka kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce i wrzucamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju, z obu stron i po usmażeniu ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie