Co na obiad w piątek? Racuszki na kwaśnym mleku. Podajemy sprawdzony przepis

Urszula Sobol
Urszula Sobol
Archiwum Nowin
Udostępnij:
Podajemy sprawdzony przepis na puszyste racuchy z jabłkami, które zrobisz bardzo szybko i prosto.

Racuszki na kwaśnym mleku

Składniki:

  • 60 dag mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 litr kwaśnego mleka,
  • pół łyżki soli,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • jabłka,
  • cukier puder (do posypania),
  • olej (do smażenia).

Wykonanie:

Mleko łączymy z jajkami, cukrem, solą, mąką. Wyrabiamy ciasto do gęstości śmietany. Jabłka kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce i wrzucamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju, z obu stron i po usmażeniu ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie