Danie z grilla: Banany z migdałami

Ula Sobol
Najpierw banany  musimy obrać ze skóry, a następnie powinniśmy je skropić świeżym sokiem z cytryny.
Najpierw banany musimy obrać ze skóry, a następnie powinniśmy je skropić świeżym sokiem z cytryny. sxc.hu
- Smak owoców z grilla naprawdę zaskakuje. Jest zupełnie inny niż świeżych - podkreśla Anna Zwierzyniecka z Górna.

Składniki:

- 4 dojrzałe banany
- 4 łyżki masła
- płatki migdałów
- sok ze świeżej cytryny

Wykonanie:

- Banany obrać, skropić świeżym sokiem z cytryny. Następnie posmarować masłem i obsypać płatkami migdałów.
- Każdy owinąć w folię aluminiową.
- Piec około 10 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie