Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Banany z migdałami

Ula Sobol
Najpierw banany  musimy obrać ze skóry, a następnie powinniśmy je skropić świeżym sokiem z cytryny.
Najpierw banany musimy obrać ze skóry, a następnie powinniśmy je skropić świeżym sokiem z cytryny. sxc.hu
- Smak owoców z grilla naprawdę zaskakuje. Jest zupełnie inny niż świeżych - podkreśla Anna Zwierzyniecka z Górna.

Składniki:

- 4 dojrzałe banany
- 4 łyżki masła
- płatki migdałów
- sok ze świeżej cytryny

Wykonanie:

- Banany obrać, skropić świeżym sokiem z cytryny. Następnie posmarować masłem i obsypać płatkami migdałów.
- Każdy owinąć w folię aluminiową.
- Piec około 10 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24