Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Cukinia pachnąca curry

Ula Sobol
- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych) - radzi autorka przepisu.
- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych) - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Anna Majewska z Rzeszowa poleca grillowaną cukinię z dodatkiem curry

Składniki:

- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych)
- 7 szklanek wody
- 1.5 szklanki octu 10%
- 3 szklanki cukru
- 1.5 łyżki soli
- 1 czubata łyżka curry
- 2 cebule
- liście selera

Wykonanie:

Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Na dno słoika kładziemy gruby plaster cebuli, cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Na wierzch liść selera zalewamy zimną zalewą i pasteryzujemy 10 - 15 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24