Składniki:
- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych)
- 7 szklanek wody
- 1.5 szklanki octu 10%
- 3 szklanki cukru
- 1.5 łyżki soli
- 1 czubata łyżka curry
- 2 cebule
- liście selera
Wykonanie:
Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Na dno słoika kładziemy gruby plaster cebuli, cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Na wierzch liść selera zalewamy zimną zalewą i pasteryzujemy 10 - 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu