Danie z grilla: Cukinia pachnąca curry

Ula Sobol
- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych) - radzi autorka przepisu.
- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych) - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Anna Majewska z Rzeszowa poleca grillowaną cukinię z dodatkiem curry

Składniki:

- 2.5 kg oczyszczonej cukini (bez skórki i gniazd nasiennych)
- 7 szklanek wody
- 1.5 szklanki octu 10%
- 3 szklanki cukru
- 1.5 łyżki soli
- 1 czubata łyżka curry
- 2 cebule
- liście selera

Wykonanie:

Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzić. Na dno słoika kładziemy gruby plaster cebuli, cukinię pokrojoną w grubą kostkę. Na wierzch liść selera zalewamy zimną zalewą i pasteryzujemy 10 - 15 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie