Danie z grilla: Cukiniowo-pieczarkowe szaszłyki

Ula Sobol
- Pieczarki umyj, odetnij ogonki. Jeśli kapelusze są duże, to przekrój je na dwie części - radzi autorka przepisu.
- Pieczarki umyj, odetnij ogonki. Jeśli kapelusze są duże, to przekrój je na dwie części - radzi autorka przepisu. sxc.hu
To przepis Anny Tatar na cukiniowo-pieczarkowe szaszłyki. Autorka przepisu zapewnia, że są smaczne i szybkie w wykonaniu.

Składniki (dla 4 osób):

- 20 pieczarek
- młoda cukinia
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:

- Cukinie dokładnie umyj, a następnie pokrój w grubsze plasterki (około 1 cm).
- Pieczarki umyj, odetnij ogonki. Jeśli kapelusze są duże, to przekrój je na dwie części.
- Nakładaj zamiennie na wykałaczki (pieczarka, cukinia, pieczarka, cukinia itd.).
- Delikatnie oprósz je solą i pieprzem oraz polej oliwą.
- Grilluj około 20 minut, często obracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie