Składniki (dla 4 osób):
- 20 pieczarek
- młoda cukinia
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Cukinie dokładnie umyj, a następnie pokrój w grubsze plasterki (około 1 cm).
- Pieczarki umyj, odetnij ogonki. Jeśli kapelusze są duże, to przekrój je na dwie części.
- Nakładaj zamiennie na wykałaczki (pieczarka, cukinia, pieczarka, cukinia itd.).
- Delikatnie oprósz je solą i pieprzem oraz polej oliwą.
- Grilluj około 20 minut, często obracając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?