Danie z grilla: Faszerowane pomidory

Ula Sobol
- Pomidory umyć, odkroić górną część i pokroić ją w drobną  kostkę
- Pomidory umyć, odkroić górną część i pokroić ją w drobną kostkę sxc.hu
- Faszerowane pomidory z grilla są wspaniałym dodatkiem do wszystkich grillowanych mięs i kiełbasek - zapewnia Teresa Chrobak. - Dania nie przyprawiamy solą, ponieważ bardzo słony jest ser feta.

Składniki:

- 4 duże, dojrzałe pomidory
- ser feta (1 opakowanie)
- szczypiorek

Wykonanie:

- Pomidory umyć, odkroić górną część i pokroić ją w drobną kostkę.
- Następnie w pomidorach wydrążyć dołek.
- Ser feta rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone w kostkę pomidory z (górnej części) i pokrojony szczypiorek.
- Gotową masą faszerować przygotowane pomidory i każdy oddzielnie zawinąć w folię aluminiową.
Piec na grillu około 15-20 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie