Danie z grilla: Grillowane piersi z kurczaka w miodowej marynacie

Ula Sobol
- Grillowane filety  z kurczaka można podawać z surówką i ryżem - radzi autorka przepisu.
- Grillowane filety z kurczaka można podawać z surówką i ryżem - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Przepis na miodowe piersi z kurczaka poleca Helena Pietroń z Ostrowa. Zapewnia, że danie jest proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

- 3 filety z kurczaka
- papryka ostra
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku (przecisnąć przez praskę)
- sól

Wykonanie:

- Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w większe kawałki.

- Majonez, ketchup, miód, sól, paprykę i czosnek wymieszać razem.

- Do przygotowanego sosu włożyć piersi z kurczaka.

- Wszystko wstawić do lodówki na 2, 3 godziny

- Smażyć na aluminiowych tackach 10 - 15 minut, co jakiś czas obracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie