Składniki (dla 4 osób):
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 bakłażan
- pomidorki koktajlowe (15- 20 sztuk)
- 1 cebula czerwona
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
- Warzywa dokładnie umyć. Następnie pokroić w cienkie plastry (cukinia i bakłażan), małe kawałki (cebula i papryka) oraz przekroić na pół (pomidorki koktajlowe).
- Nabijać zamiennie na patyczki do szaszłyków. Następnie delikatnie skropić oliwą z oliwek.
- Piec na aluminiowych tackach około 10-12 minut, często obracając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?