Danie z grilla: Kolorowe szaszłyki z warzyw

Ula Sobol
- Paprykę dobrze umyj i pokrój w małe kawałki - radzi autorka przepisu.
- Paprykę dobrze umyj i pokrój w małe kawałki - radzi autorka przepisu. sxc.hu
- Kolorowe szaszłyki z warzyw to doskonałe danie dla smakoszy warzyw, a także dla osób niegustujących w grillowanym mięsie i kiełbaskach - zapewnia Anna Tatar ze Świlczy. - Są kolorowe, zdrowe i ładnie prezentują się na talerzu.

Składniki (dla 4 osób):

- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 bakłażan
- pomidorki koktajlowe (15- 20 sztuk)
- 1 cebula czerwona
- oliwa z oliwek

Wykonanie:
- Warzywa dokładnie umyć. Następnie pokroić w cienkie plastry (cukinia i bakłażan), małe kawałki (cebula i papryka) oraz przekroić na pół (pomidorki koktajlowe).
- Nabijać zamiennie na patyczki do szaszłyków. Następnie delikatnie skropić oliwą z oliwek.
- Piec na aluminiowych tackach około 10-12 minut, często obracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie