Składniki:
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
- 2 ząbki czosnku rozgniecione
- 1,5 łyżeczki drobno posiekanego świeżego oregano
- 1/4 łyżeczki płatków chilli
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
- 6 filetów z piersi kurczaka
Wykonanie:
W dużej misce wymieszaj olej, sok z limonki, skórkę z limonki, czosnek, oregano, płatki chilli, sól oraz pieprz.
Do przygotowanej mikstury włóż filety z kurczaka i dobrze wymieszaj. Przykryj i marynuj w lodówce przynajmniej 1 godzinę (najlepiej pozostawić na całą noc), od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej grilla i posmaruj kratkę lekko tłuszczem.
Wyciągnij filety z kurczaka z marynaty, połóż na grillu i piecz z każdej strony przez 6-8 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?