Danie z grilla: Mięsne szaszłyki z papryką i pieczarkami

Ula Sobol
- Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół radzi autor przepisu.
- Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół radzi autor przepisu. sxc.hu
Ryszard Kopeć z Kniażyc dzieli się z czytelnikami przepisem na mięsne szaszłyki z papryką i pieczarkami

Składniki:

- 50 dag filetów z kurczaka
- papryka
- 2 cebule
- około 30 dag pieczarek
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Następnie odstawiamy.

Patyki do szaszłyków moczymy w wodzie 30 minut.

Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w takie same kawałki jak mięso. Cebulę obieramy i kroimy w grube

krążki. Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół.
Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę, cebulę i pieczarki. Grillujemy około 30 minut, co jakiś czas obracając.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

Kurcze no to Pan Kapeć wymyślił przepis :) Ja to znam jeszcze z czasów zerówki :)

Dodaj ogłoszenie