Składniki:
- 50 dag filetów z kurczaka
- papryka
- 2 cebule
- około 30 dag pieczarek
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Następnie odstawiamy.
Patyki do szaszłyków moczymy w wodzie 30 minut.
Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w takie same kawałki jak mięso. Cebulę obieramy i kroimy w grube
krążki. Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół.
Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę, cebulę i pieczarki. Grillujemy około 30 minut, co jakiś czas obracając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas