Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Mięsne szaszłyki z papryką i pieczarkami

Ula Sobol
- Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół radzi autor przepisu.
- Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół radzi autor przepisu. sxc.hu
Ryszard Kopeć z Kniażyc dzieli się z czytelnikami przepisem na mięsne szaszłyki z papryką i pieczarkami

Składniki:

- 50 dag filetów z kurczaka
- papryka
- 2 cebule
- około 30 dag pieczarek
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem, solą i przyprawą do kurczaka. Następnie odstawiamy.

Patyki do szaszłyków moczymy w wodzie 30 minut.

Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w takie same kawałki jak mięso. Cebulę obieramy i kroimy w grube

krążki. Pieczarki oczyszczamy. Większe z nich kroimy na pół.
Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę, cebulę i pieczarki. Grillujemy około 30 minut, co jakiś czas obracając.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24