Danie z grilla: Musztardowe żeberka

al/Ula Sobol
Mięso będzie lepsze, jeśli będziemy je wcześniej marynować.
Mięso będzie lepsze, jeśli będziemy je wcześniej marynować. sxc.hu
Małgorzata Chudzikiewicz z Dynowa zdradza przepis na musztardowe żeberka z grilla. - Marynata do żeberek jest naprawdę prosta, a dzięki niej potrawa jest soczysta i smaczna.

Składniki na żeberka z grilla

- 1,5 kg żeberek

Marynata:

- papryczka chilli
- 2 łyżki musztardy
- 6 łyżek miodu
- 6 łyżek sosu sojowego
- sól, pieprz
- 2 łyżki przyprawy do grilla

Wykonanie:

Żeberka podzielić na kawałki, (porcje), umyć i osuszyć.

Grillowanie żeberek

Papryczkę chilli oczyścić z nasion i drobno posiekać.

Następnie wymieszać z miodem, sosem sojowym, musztardą, przyprawą do grilla oraz szczyptą soli i pieprzu.

Marynatą posmarować przygotowane żeberka i przykryć. Wstawić na około 4 godziny do lodówki.

Mięso grillować 30 minut. Często obracając i smarując musztardową marynatą.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie