Danie z grilla: Musztardowe żeberka

al/Ula Sobol
Mięso będzie lepsze, jeśli będziemy je wcześniej marynować.
Mięso będzie lepsze, jeśli będziemy je wcześniej marynować. sxc.hu
Udostępnij:
Małgorzata Chudzikiewicz z Dynowa zdradza przepis na musztardowe żeberka z grilla. - Marynata do żeberek jest naprawdę prosta, a dzięki niej potrawa jest soczysta i smaczna.

Składniki na żeberka z grilla

- 1,5 kg żeberek

Marynata:

- papryczka chilli
- 2 łyżki musztardy
- 6 łyżek miodu
- 6 łyżek sosu sojowego
- sól, pieprz
- 2 łyżki przyprawy do grilla

Wykonanie:

Żeberka podzielić na kawałki, (porcje), umyć i osuszyć.

Grillowanie żeberek

Papryczkę chilli oczyścić z nasion i drobno posiekać.

Następnie wymieszać z miodem, sosem sojowym, musztardą, przyprawą do grilla oraz szczyptą soli i pieprzu.

Marynatą posmarować przygotowane żeberka i przykryć. Wstawić na około 4 godziny do lodówki.

Mięso grillować 30 minut. Często obracając i smarując musztardową marynatą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie