Składniki na żeberka z grilla
- 1,5 kg żeberek
Marynata:
- papryczka chilli
- 2 łyżki musztardy
- 6 łyżek miodu
- 6 łyżek sosu sojowego
- sól, pieprz
- 2 łyżki przyprawy do grilla
Wykonanie:
Żeberka podzielić na kawałki, (porcje), umyć i osuszyć.
Grillowanie żeberek
Papryczkę chilli oczyścić z nasion i drobno posiekać.
Następnie wymieszać z miodem, sosem sojowym, musztardą, przyprawą do grilla oraz szczyptą soli i pieprzu.
Marynatą posmarować przygotowane żeberka i przykryć. Wstawić na około 4 godziny do lodówki.
Mięso grillować 30 minut. Często obracając i smarując musztardową marynatą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?