Danie z grilla: Pieczarki z rusztu

Ula Sobol
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje.
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje. sxc.hu
Przepis na faszerowane pieczarki zdradza Katarzyna Juras z Siedlisk: - Najlepiej przygotowane grzyby położyć na tackach do grillowania. Wtedy ładnie się upieką - radzi nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, kucharek (do smaku).

Wykonanie:

Pieczarki myjemy, a następnie oddzielamy kapelusze od nóżek.
Farsz: nóżki z pieczarek i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy ząbek czosnku (można go posiekać lub przepuścić przez maszynkę do czosnku).

Przyprawiamy do smaku.

Kapelusze z pieczarek faszerujemy farszem pieczarkowym i grillujemy.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie