Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Pieczarki z rusztu

Ula Sobol
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje.
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje. sxc.hu
Przepis na faszerowane pieczarki zdradza Katarzyna Juras z Siedlisk: - Najlepiej przygotowane grzyby położyć na tackach do grillowania. Wtedy ładnie się upieką - radzi nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, kucharek (do smaku).

Wykonanie:

Pieczarki myjemy, a następnie oddzielamy kapelusze od nóżek.
Farsz: nóżki z pieczarek i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy ząbek czosnku (można go posiekać lub przepuścić przez maszynkę do czosnku).

Przyprawiamy do smaku.

Kapelusze z pieczarek faszerujemy farszem pieczarkowym i grillujemy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24