Danie z grilla: Pieczarki z rusztu

Ula Sobol
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje.
- Nóżki z pieczarek kroimy w drobną kostkę - radzi nasza Czytelniczka. Wykorzystamy je do naszego farszu - dodaje. sxc.hu
Udostępnij:
Przepis na faszerowane pieczarki zdradza Katarzyna Juras z Siedlisk: - Najlepiej przygotowane grzyby położyć na tackach do grillowania. Wtedy ładnie się upieką - radzi nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, kucharek (do smaku).

Wykonanie:

Pieczarki myjemy, a następnie oddzielamy kapelusze od nóżek.
Farsz: nóżki z pieczarek i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy ząbek czosnku (można go posiekać lub przepuścić przez maszynkę do czosnku).

Przyprawiamy do smaku.

Kapelusze z pieczarek faszerujemy farszem pieczarkowym i grillujemy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie