Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, kucharek (do smaku).
Wykonanie:
Pieczarki myjemy, a następnie oddzielamy kapelusze od nóżek.
Farsz: nóżki z pieczarek i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy ząbek czosnku (można go posiekać lub przepuścić przez maszynkę do czosnku).
Przyprawiamy do smaku.
Kapelusze z pieczarek faszerujemy farszem pieczarkowym i grillujemy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak żyje po zwolnieniu z TVP. Dawno niewidziana Nowakowska przyłapana na mieście!
- Cichopek i Kurzajewski rozprawiają o... narcyzach! Myślą, jak podać ich do sądu
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat