Składniki (na 4 porcje):
2 cukinie
1 opakowanie sera typu feta
kilka listków świeżej mięty
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Wykonanie dania:
Cukinie kroimy w talarki i solimy. Następnie nacieramy czosnkiem i grillujemy do miękkości około 4 minut z każdej strony.
Mieszamy musztardę, sok z cytryny, pieprz, oliwę i miętę.
Na tackę kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, na to grillowaną cukinię i polewamy przygotowanym sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]