Danie z grilla: pieczona cukinia

al/Ula Sobol
Wrzuć na grill plasterki cukinii.
Wrzuć na grill plasterki cukinii. Archiwum
Małgorzata Fornal z Rzeszowa dzieli się z czytelnikami przepisem na grillowaną cukinię. Zapewnia, że danie jest szybkie, pożywne i smaczne.

Składniki (na 4 porcje):

2 cukinie
1 opakowanie sera typu feta
kilka listków świeżej mięty
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Wykonanie dania:

Cukinie kroimy w talarki i solimy. Następnie nacieramy czosnkiem i grillujemy do miękkości około 4 minut z każdej strony.

Mieszamy musztardę, sok z cytryny, pieprz, oliwę i miętę.

Na tackę kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, na to grillowaną cukinię i polewamy przygotowanym sosem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie