Danie z grilla: Pikantne skrzydełka pachnące rozmarynem

al/Ula Sobol
Na grillu można przyrządzać mięsa wszelkiego rodzaju, a skrzydełka drobiowe gotowe są w krótkim czasie.
Na grillu można przyrządzać mięsa wszelkiego rodzaju, a skrzydełka drobiowe gotowe są w krótkim czasie. sxc.hu
- Moja rodzina uwielbia skrzydełka z grilla. To smaczna przekąska, za którą przepada mój mąż - wylicza Sylwia Kurasz z Rudnej Małej.

Składniki:

16-20 skrzydełek kurzych
świeży rozmaryn (ewentualnie suszony)
sól, pieprz
ketchup
miód
2 ostre papryczki chili
sok ze świeżej cytryny

Wykonanie:

Skrzydełka dokładnie myjemy i wstawiamy do lodówki.

Następnie przygotowujemy marynatę: rozmaryn i papryczki bardzo drobno siekamy. Sok z cytryny mieszamy z 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami ketchupu.

Doprawiamy solą i pieprzem. Pędzelkiem smarujemy każde skrzydełko przygotowaną marynatą.

Następnie stawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Grillujemy na aluminiowych tackach około 20 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie