Składniki:
- około1 kg filetu z łososia
- 2 łyżki chrzanu
- 100 ml gęstej śmietany
- 2-3 gałązki koperku
- 2 wędzone makrele
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- ogórek
Wykonanie:
Makrele obieramy, usuwamy ości i rozdrabniamy. Koperek drobno siekamy. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce. Następnie odciskamy.
Do makreli dodajemy chrzan, śmietanę, koperek i ogórka. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.
Pośrodku fileta z łososia wykładamy farsz. Zwijamy ciasno w roladę i kroimy.
Kawałki układamy na tacce. Grillujemy kilkanaście minut, co jakiś czas obracając roladkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice
- Bieniuk w PRZEŚWITUJĄCYCH spodniach na ściance. Tak wystroić mogła się tylko ona
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc