Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Ryba faszerowana rybą

Ula Sobol
Pośrodku fileta z łososia wykładamy farsz. Zwijamy ciasno w roladę i kroimy.
Pośrodku fileta z łososia wykładamy farsz. Zwijamy ciasno w roladę i kroimy. sxc.hu
Pan Ryszard z Kniażyc dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na grillowanego łososia z nadzieniem rybnym.

Składniki:

- około1 kg filetu z łososia
- 2 łyżki chrzanu
- 100 ml gęstej śmietany
- 2-3 gałązki koperku
- 2 wędzone makrele
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- ogórek

Wykonanie:

Makrele obieramy, usuwamy ości i rozdrabniamy. Koperek drobno siekamy. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce. Następnie odciskamy.

Do makreli dodajemy chrzan, śmietanę, koperek i ogórka. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.

Pośrodku fileta z łososia wykładamy farsz. Zwijamy ciasno w roladę i kroimy.

Kawałki układamy na tacce. Grillujemy kilkanaście minut, co jakiś czas obracając roladkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24