Danie z grilla: Sałatka z papryki z rusztu

Ula Sobol
Paprykę w całości zapiec na ruszcie - radzi autorka przepisu
Paprykę w całości zapiec na ruszcie - radzi autorka przepisu sxc.hu
Udostępnij:
Lidia Grabowska proponuje smaczną paprykową sałatkę z rusztu.

Składniki:

- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżka octu balsamicznego białego
- 3 łyżki oliwy
- sól

Wykonanie:

Paprykę w całości zapiec na ruszcie. Strąki muszą być lekko brązowe. Następnie musimy je ostudzić. I ściągnąć skórkę oraz usunąć nasiona. Paprykę pokroić w paski.
W misce połączyć ocet, oliwę i sól. I wszystko razem z pokrojoną papryką wymieszać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze 3

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

c
czarnakawa
W dniu 15.05.2013 o 15:15, julia napisał:

Pycha! Do tego twardy ser solankowy albo - w wersji wegańskiej - tofu (ja często kupuję wedzone polsoi), dobre pieczywko i nieczego więcej do szczęście nie potrzeba :)

 

 

Gdzie kupujesz tofu?

g
gruzinka

Ech...ja tu przed obiadem a takie pyszności :)

j
julia
Pycha! Do tego twardy ser solankowy albo - w wersji wegańskiej - tofu (ja często kupuję wedzone polsoi), dobre pieczywko i nieczego więcej do szczęście nie potrzeba
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie