Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Sałatka z zielona nutą

al/Ula Sobol
Grillowane mięso i warzywa to duet doskonały.
Grillowane mięso i warzywa to duet doskonały. sxc.hu
To przepis Małgorzaty Czernik z Dynowa: - Sałatka rewelacyjnie pasuje do gorącej kiełbaski prosto z grilla. Czosnek podkreśla smak warzyw.

Składniki sałatki:

- 50 dag brokułów
- 2 pomidory średniej wielkości
- 3 ząbki czosnku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Brokuły podzielić na różyczki, gotować w osolonej wodzie przez 6-8 min.

Następnie wystudzić i wyłożyć na miseczkę. Pomidory pokroić w ósemki i położyć na brokułach.

Przygotować sos: jogurt wymieszać z przyprawami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Przygotowanym sosem polać sałatkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24