Danie z grilla: Sałatka z zielona nutą

al/Ula Sobol
Grillowane mięso i warzywa to duet doskonały.
Grillowane mięso i warzywa to duet doskonały. sxc.hu
To przepis Małgorzaty Czernik z Dynowa: - Sałatka rewelacyjnie pasuje do gorącej kiełbaski prosto z grilla. Czosnek podkreśla smak warzyw.

Składniki sałatki:

- 50 dag brokułów
- 2 pomidory średniej wielkości
- 3 ząbki czosnku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Brokuły podzielić na różyczki, gotować w osolonej wodzie przez 6-8 min.

Następnie wystudzić i wyłożyć na miseczkę. Pomidory pokroić w ósemki i położyć na brokułach.

Przygotować sos: jogurt wymieszać z przyprawami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Przygotowanym sosem polać sałatkę.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie