Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Danie z grilla: Skrzydełka marynowane w wiśniówce

Ula Sobol
- Skrzydełka grillować nad umiarkowanym żarem - radzi autorka przepisu.
- Skrzydełka grillować nad umiarkowanym żarem - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Sprawdzony przepis na skrzydełka marynowane w wiśniówce poleca Zofia Misieńko z Rzeszowa

Składniki:

- 1 kg skrzydełek
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 8 łyżek nalewki wiśniowej
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli do smaku

Wykonanie:

- skrzydełka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i cynamonem. Następnie w naczyniu zalać nalewką i oliwą dodać skrzydełka dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1 godzinę. Grillować nad umiarkowanym żarem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24