Danie z grilla: Skrzydełka marynowane w wiśniówce

Ula Sobol
- Skrzydełka grillować nad umiarkowanym żarem - radzi autorka przepisu.
- Skrzydełka grillować nad umiarkowanym żarem - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Sprawdzony przepis na skrzydełka marynowane w wiśniówce poleca Zofia Misieńko z Rzeszowa

Składniki:

- 1 kg skrzydełek
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 8 łyżek nalewki wiśniowej
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli do smaku

Wykonanie:

- skrzydełka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i cynamonem. Następnie w naczyniu zalać nalewką i oliwą dodać skrzydełka dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1 godzinę. Grillować nad umiarkowanym żarem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie