Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 8 łyżek nalewki wiśniowej
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli do smaku
Wykonanie:
- skrzydełka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i cynamonem. Następnie w naczyniu zalać nalewką i oliwą dodać skrzydełka dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1 godzinę. Grillować nad umiarkowanym żarem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]