Składniki:
Na 4 porcje
- 2 filety z kurczaka (po 160 dag)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 kiełbasy grillowe
- liście szałwi
- 3 kromki białego pieczywa
- 4 łyżki oliwy
Wykonanie:
- Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Następnie wymieszać z sosem sojowym.
- Paprykę czerwoną i zieloną umyć. Następnie przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Miąższ wraz z kiełbasą pokroić w kawałki. Szałwię umyć i osuszyć. Chleb pokroić w niedużą kostkę.
- Składniki nabijać na zmianę na zwilżone wodą patyki do szaszłyków. Piec 7 - 10 minut na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu