Danie z grilla: Szaszłyki mięsne z chlebem pachnące szałwią

Ula Sobol
- Chleb pokroić w niedużą kostkę - radzi autorka przepisu.
- Chleb pokroić w niedużą kostkę - radzi autorka przepisu.
Szaszłyki mięsne z chlebem pachnące szałwią poleca Bożena Rożynek.

Składniki:

Na 4 porcje

- 2 filety z kurczaka (po 160 dag)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 kiełbasy grillowe
- liście szałwi
- 3 kromki białego pieczywa
- 4 łyżki oliwy

Wykonanie:

- Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Następnie wymieszać z sosem sojowym.

- Paprykę czerwoną i zieloną umyć. Następnie przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Miąższ wraz z kiełbasą pokroić w kawałki. Szałwię umyć i osuszyć. Chleb pokroić w niedużą kostkę.
- Składniki nabijać na zmianę na zwilżone wodą patyki do szaszłyków. Piec 7 - 10 minut na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie