Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 4 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- szczypta szafranu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Mięso marynować ok. 15 minut. Nabić na szaszłyki (jeśli drewniane należy namoczyć je na około 15 minut w zimnej wodzie), grillować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?