Danie z grilla: Szaszłyki z kurczaka z szafranem i cytryną

Ula Sobol
Sezon na grilla wciąż trwa. Czytelnicy Nowin polecaja sprawdzone przepisy.
Sezon na grilla wciąż trwa. Czytelnicy Nowin polecaja sprawdzone przepisy. sxc.hu
Udostępnij:
- Jest to przepis z jedną z najciekawszych przypraw świata szafranem - zapewnia Agnieszka Majewska z Rzeszowa.

Składniki:

- 1 kg piersi z kurczaka
- 4 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- szczypta szafranu
- sól, pieprz

Wykonanie:
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Mięso marynować ok. 15 minut. Nabić na szaszłyki (jeśli drewniane należy namoczyć je na około 15 minut w zimnej wodzie), grillować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

c
czarnakawa
W dniu 05.07.2013 o 18:59, Czytelnik ! napisał:

Najlepsza jest kaczka pieczona w sosie smoleńskim :-)

 

Uhuhu ale ktoś ma dowcip...

C
Czytelnik !

Najlepsza jest kaczka pieczona w sosie smoleńskim :-)

Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie