Danie z grilla: Zapiekany zielony ziemniak

al/Ula Sobol
Podaj z grilla ziemniaki.
Podaj z grilla ziemniaki. sxc.hu
Udostępnij:
Grill nie musi oznaczać zawsze dużo i tłusto. Może być po prostu zdrowo i pożywnie. Małgorzata Czernik z Dynowa poleca grillowanie warzyw. Oto przepis na zapiekanego ziemniaka.

Składniki:

- 8 ziemniaków
- 1 opakowanie szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 opakowania sera feta
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki obrać ze skórki, umyć, pokroić w gruba kostkę i podgotować. Szpinak podsmażyć na patelni z 1 łyżką masła.

Ziemniaki przełożyć do miski, dodać szpinak, sól i razem wymieszać. Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po dwie łyżki ziemniaków i dokładnie zawinąć.

Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu.

Grillować około 20 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie