Danie z grilla: Zapiekany zielony ziemniak

al/Ula Sobol
Podaj z grilla ziemniaki.
Podaj z grilla ziemniaki. sxc.hu
Grill nie musi oznaczać zawsze dużo i tłusto. Może być po prostu zdrowo i pożywnie. Małgorzata Czernik z Dynowa poleca grillowanie warzyw. Oto przepis na zapiekanego ziemniaka.

Składniki:

- 8 ziemniaków
- 1 opakowanie szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 opakowania sera feta
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki obrać ze skórki, umyć, pokroić w gruba kostkę i podgotować. Szpinak podsmażyć na patelni z 1 łyżką masła.

Ziemniaki przełożyć do miski, dodać szpinak, sól i razem wymieszać. Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po dwie łyżki ziemniaków i dokładnie zawinąć.

Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu.

Grillować około 20 minut.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie