Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki mąki
- łyżka słodkiej papryki
- sól
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry czerwonej cebuli
- 4 plastry boczku
Wykonanie:
Ziemniaki obrać i gotować 10 min. w osolonym wrzątku. Następnie osączyć i lekko przestudzić. Wilgotne obtoczyć w mące wymieszanej z papryką.
Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na pół, przełożyć plastrem sera i cebuli. Złożyć i cały owinąć plastrem boczku. Spiąć wykałaczką. Ułożyć na ruszcie.
Grillować około 25 min., aż boczek się zrumieni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]