Danie z grilla: Ziemniaki w koszulce z boczku

Ula Sobol
- Ziemniaki grillować około 25 min., aż boczek się zrumieni - radzi nasza Czytelniczka.
- Ziemniaki grillować około 25 min., aż boczek się zrumieni - radzi nasza Czytelniczka. Autorka przepisu
Grillowane ziemniaki w koszulce z boczku to przepis zaproponowany przez Katarzynę Wenc z Rzeszowa. - To pyszne oraz proste w wykonaniu danie - zapewnia nasza Czyelniczka.

Składniki:

- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki mąki
- łyżka słodkiej papryki
- sól
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry czerwonej cebuli
- 4 plastry boczku

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i gotować 10 min. w osolonym wrzątku. Następnie osączyć i lekko przestudzić. Wilgotne obtoczyć w mące wymieszanej z papryką.
Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na pół, przełożyć plastrem sera i cebuli. Złożyć i cały owinąć plastrem boczku. Spiąć wykałaczką. Ułożyć na ruszcie.

Grillować około 25 min., aż boczek się zrumieni.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie