Składniki:
1 kg cukini
40 dag cukru
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
1 olejek pomarańczowy
Wykonanie:
Cukinię obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i kwaskiem cytrynowym. Pozostawić na noc. Rano zalać olejkiem. Gotujemy do czasu, aż cukinia zmięknie. Przełożyć gorącą cukinię do słoików, zakręcić i odwrócić dnem do góry. Można także zapasteryzować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]