Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Domowe przetwory: Marmolada z jabłek

Ula Sobol,
Jabłka obrać, pokroić w plasterki i zasypać warstwami landrynek na 24 godzinę.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki i zasypać warstwami landrynek na 24 godzinę. sxc.hu
Sprawdzonym przepisem na marmoladę z jabłek dzieli się z Czytelnikami Nowin Barbara Owsiak z Niepli.

Składniki:

3 kg jabłek, 0,5 kg landrynek (dowolny smak), 1 szklanka cukru.

Wykonanie:

Jabłka obrać, pokroić w plasterki i zasypać warstwami landrynek na 24 godzinę. Odlać sok i zagotować z 1 szklanką cukru. Wrzucić na wrzątek jabłka i gotować do zgęstnienia i do nabrania odpowiedniego koloru marmolady. Przełożyć do słoików i zapasteryzować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24