Składniki na ogórki kiszone z chili:
dowolna ilość ogórków,
zimna woda,
łyżka soli na 1 litr wody,
dojrzałe kwiatostany kopru,
czosnek (ok. 2 duże ząbki na każde kilo ogórków),
świeża papryczka chili (1 papryczka na około 4 litrowe słoi),
korzeń chrzanu.
Wykonanie:
Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na ok. 2 godziny, wymyć.
Układać w słoikach wraz z pozostałymi składnikami, zalać solanką, zamknąć.
Pozostawić do czasu ukiszenia w pokojowej temperaturze.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?