4/13 Zamknij

Składniki: 180 g płatków owsianych, 150 g nasion słonecznika, 130 g siemienia lnianego, 100 g pestek dyni, 80 g orzechów laskowych, 70 g mielonego siemienia

Patryk Kośmider/123RF

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Bezglutenowy chleb z ziaren (bez mąki)

Składniki: 180 g płatków owsianych, 150 g nasion słonecznika, 130 g siemienia lnianego, 100 g pestek dyni, 80 g orzechów laskowych, 70 g mielonego siemienia lnianego, 20 g nasion babki płesznik, 7 g soli, 370 ml wody, 30 g melasy, 60 g oleju

Przygotowanie:
1. Połącz w mikserze wszystkie suche składniki, dodaj te płynne, dokładnie wymieszaj i odstaw na 2 godz.
2. Wyłóż pergaminem 2 prostokątne foremki i włóż do nich po porcji ciasta, po czym dokładnie ugnieć dłonią.
3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 60 min, zmniejsz temperaturę do 220 stopni i piecz 30 min, a po wyjęciu z pieca odstaw wyjmij bochenki z foremek i ostudź na stelażu. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy