Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dżem z malin z mniejszą ilością cukru - przepisy kulinarne

al/si
Dżem malinowy znakomicie smakuje zimową porą.
Dżem malinowy znakomicie smakuje zimową porą. Bartosz Frydrych
Przepis na dżem z malin z mniejszą ilością cukru zdradza Dorota Puzio, właścicielka gospodarstwa ekologicznego.

Składniki na dżem:

2 kg malin,
40 dag cukru.

Wykonanie dżemu:

W dużym rondlu układać owoce warstwami, posypując cukrem.

Odstawić na 2 godz., następnie drewnianą łyżką rozgnieść maliny i dusić na małym ogniu ok. 15 min., często mieszając.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 10 min. do zagotowania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24