MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne -...
fot. pixabay.com/faglork

Dzień św. Marcina. Gęś i rogale świętomarcińskie królują na stołach. Jak samemu przygotować pyszną gęsinę?

Gęś w pełnym wydaniu

Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne - pieczona gęś smakuje wybornie. Warto dzień lub dwa wcześnie dobrze zamarynować mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mięso piecze się minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W przypadku faszerowanej gęsi, można do środka dodać jabłka, kaszę, mięso lub grzyby. Istotą pieczenia jest obracanie tuszy i podlewanie tłuszczem z brytfanki.

Zobacz również

Koncert Chrisa Normana w Łodzi. Usłysz Legendę na Żywo

Koncert Chrisa Normana w Łodzi. Usłysz Legendę na Żywo

"Śmiertelne pułapki" na drogach? Auto odmówiło posłuszeństwa i wjechało w dom - WIDEO

NOWE
"Śmiertelne pułapki" na drogach? Auto odmówiło posłuszeństwa i wjechało w dom - WIDEO

Polecamy

Jubileusz 60-lecia powstania OSP w Ruszelczycach w gm. Krzywcza [ZDJĘCIA]

Jubileusz 60-lecia powstania OSP w Ruszelczycach w gm. Krzywcza [ZDJĘCIA]

Strefa Biznesu w nowej odsłonie. Przeczytaj już teraz w wersji online

Strefa Biznesu w nowej odsłonie. Przeczytaj już teraz w wersji online

Zaktualizuj telefon w ciągu 10 dni albo go wyrzuć. Zaskakująca decyzja rządu

Zaktualizuj telefon w ciągu 10 dni albo go wyrzuć. Zaskakująca decyzja rządu