Gdańskie ceny na majówkę. Ile zapłacimy za obiad, a ile za lody?
Gdańsk oferuje nam bogaty wybór restauracji, barów i kawiarni. Jednak ceny mogą mogą się różnić w zależności od klasy lokalu. Za danie główne w restauracji średniej klasy możemy spodziewać się wydatku od 50 do 80 złotych, w zależności od rodzaju dania. Ci, którzy cenią sobie smak tradycyjnych potraw nadmorskich, powinni spróbować świeżych ryb. Restauracje w nich się specjalizujące oferują ceny w zakresie od 40 do nawet 100 zł, wszystko zależy od rodzaju ryby, jej wagi oraz ilości składników. Najbardziej standardowa oferta to dorsz lub halibut z frytkami i surówką za cenę ok. 40 zł.
Jak cenowo prezentują się lody i gofry? Za jedną gałkę zapłacimy w okolicach 7-8 złotych, suchy gofr bez dodatków to natomiast wydatek rzędu 8 złotych. Zapiekanki to koszt około 14-21 zł. Pizza tradycyjnie to wydatek w okolicach 33-40 zł.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź "Dziennik Bałtycki" codziennie. Obserwuj dziennikbaltycki.pl!
Pasta jajeczna z awokado
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?