MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Szanujemy czas, zamawiamy na wynos

Teraz Rzeszów
Teraz Rzeszów
archiwum nowiny24.pl
Już nie tylko pizza i kebab, ale coraz częściej tradycyjne domowe dania. Rzeszowianie coraz chętniej korzystają z oferty dań na wynos.

Co najczęściej zamawiają? Zarówno polskie tradycyjne dania, jak i te bardziej wykwintne. Np. W Barze Domowym są to placki po węgiersku i ruskie pierogi. Spore wzięcie mają też gołąbki.Polska kuchnia z europejskim akcentemZ kolei klienci Grzeszników chętnie zamawiają kotleta z ziemniakami i surówką oraz dania z wołowiną i cielęciną, ale też bardziej wyszukane obiady, przygotowywane na indywidualne zamówienie. - Najczęściej są to przekąski, jak roladki naleśnikowe ze szpinakiem i serem ricotta albo z łososiem i ricottą, kanapeczki koktajlowe, szaszłyki owocowe albo mięsno-warzywne. Sporo mamy zamówień też na sałatki z owocami morza, kurczakiem czy krewetkami – wylicza Aneta Stefańska, właścicielka „Grzeszników".Jak dodaje, wśród klientów jedzenia na wynos są zarówno starsze osoby, które preferują przede wszystkim typowe polskie dania, jak i młodzi. - Ci ostatni są bardziej otwarci. Wśród nich sporym zainteresowaniem cieszy się kuchnia polska z akcentami europejskimi, czyli kuchnią francuską czy włoską. Bardzo często jest tak, że nasi klienci wstępują do nas od razu po pracy i zamawiają obiad do domu - dodaje Stefańska.Młodzi są zabieganiW przypadku klientów Baru Domowego na jedzenie na wynos stawiają głównie młodzi ludzie w wieku od 18 do 30 lat. - Są po prostu zabiegani. Cenią sobie czas i niechętnie chcą tracić go na stanie przy garach. Tym bardziej, że zapłacą tyle samo, ile musieliby wydać na poszczególne produkty, a może nawet i mniej - zauważa Justyna Wilk z Baru Domowego.Osób ceniących sobie takie rozwiązanie z roku na rok przybywa. I nic nie wskazuje na to, żeby jedzenie na wynos miało w najbliższym czasie stracić na popularności. – Ludzie kalkulują sobie przystępną jego cenę i czas spędzony na robienie zakupów, gotowanie, a później sprzątanie. Coraz częściej jest też tak, że nasi klienci nie wstępują do nas, tylko po prostu dzwonią, a my dowozimy jedzenie – mówi Stefańska.Przykładowe ceny dań na wynos w Rzeszowie- 2 placki po węgiersku - 8,40 zł- 10 pierogów ruskich – 6,90 zł- 2 gołąbki - 7,40 zł- grochówka wojskowa - 6,30 zł- dania drobiowe z zupą dnia - 13,90 zł- dania z wieprzowiną z zupą dnia – 14,90 zł- dania z cielęciną z zupą dnia - 16,90 zł 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Szanujemy czas, zamawiamy na wynos - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na rzeszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto