Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotowanie w próżni metodą saus-vide

Ula Sobol
Dzień Dobry TVN/x-news
Kuchnia sous-vide to gotowanie każdego produktu w idealnej dla niego temperaturze. Profesjonalni kucharze używają do tej techniki specjalnych worków, w które zamykają gotowane produkty w próżni. Dzięki temu powstałe dania są zawsze soczyste i nie zostają pozbawione wartościowych składników. Czy można to robić w domu? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Adriana Marczewska. Przygotowała też dania takie, jak: dorsz z kaszą manną i porem, pierś z kurczaka z kukurydzą oraz kaczkę z kaszą gryczaną.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24