Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ile wody jest w mięsie? [WIDEO]

Ula Sobol, Dzień Dobry TVN/x-news
- Niektóre z zakładów mięsach w naszym kraju stosują metodę nastrzyku mięsa surowego, aby uzyskać przyrost wagi - zaznaczył prof. Mirosław Słowiński z Zakładu Technologii Mięsa SGGW w Warszawie.
- Niektóre z zakładów mięsach w naszym kraju stosują metodę nastrzyku mięsa surowego, aby uzyskać przyrost wagi - zaznaczył prof. Mirosław Słowiński z Zakładu Technologii Mięsa SGGW w Warszawie. Dzień Dobry TVN/x-news
W reportażu "Dzień Dobry TVN" dietetyk Aneta Łańcuchowska wykonała test na sprawdzenie ilości wody w surowym mięsie. Prof. Mirosław Słowiński z Zakładu Technologii Mięsa SGGW w Warszawie wytłumaczył, o czym może świadczyć zbyt duża ilość wody w produktach mięsnych, a rzeczoznawca do spraw jakości mięsa i wędlin wyjaśnił, skąd bierze się woda w mięsie.

- Niektóre z zakładów mięsach w naszym kraju stosują metodę nastrzyku mięsa surowego, aby uzyskać przyrost wagi - zaznaczył. Technolog żywienia dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka doradziła w studiu programu m.in., gdzie kupować mięso i wędliny oraz po czym rozpoznać zepsuty produkt. - Surowe mięso bardzo szybko ulega zmianom. To jest produkt nietrwały - podkreśliła.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24