3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY MROŻONE...

GRZYBY MROŻONE

Nie tylko suszenie, ale też mrożenie grzybów - tak jak na przykład w przypadku warzyw, czy owoców – wydłuża ich kulinarną „żywotność”.
Grzyby wystarczy oczyścić, opłukać, osuszyć (rydze i kurki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie, żeby utraciły goryczkę).
Następnie układamy na tacy i wstawiamy do zamrażalnika. Dobrze zmrożone przekładamy do plastikowych pojemników, zamykamy i ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dzięki temu nie stracą swych wartości nawet przez pół roku.Tak przygotowane grzyby możemy przechowywać pól roku.

Jak uprawiać pieczarki w domu?

Zobacz również

Lutowe Jezioro Aniołów w Tarnobrzegu. Działo się, choć pogoda nie sprzyjała [ZDJĘCIA]

Lutowe Jezioro Aniołów w Tarnobrzegu. Działo się, choć pogoda nie sprzyjała [ZDJĘCIA]

Chelsea rozbiła bank! Rekordowy zakup zimy „The Blues” i najdroższy w Premier League

Chelsea rozbiła bank! Rekordowy zakup zimy „The Blues” i najdroższy w Premier League

Polecamy

Ostatnie największe części TBM są już na budowie S19 Rzeszów Południe - Babica

Ostatnie największe części TBM są już na budowie S19 Rzeszów Południe - Babica

Koncert symfoniczny w Filharmonii Podkarpackiej. Program zapowiada się ciekawie

Koncert symfoniczny w Filharmonii Podkarpackiej. Program zapowiada się ciekawie

Nowa Wiedźmin spełni marzenie fanów? Projekt Sirius zapowiada się ciekawie

Nowa Wiedźmin spełni marzenie fanów? Projekt Sirius zapowiada się ciekawie

Dodaj ogłoszenie