Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

Gdzie oglądać mecz Jagiellonia - ŁKS? Lider podejmuje "czerwoną latarnię" ligi!

Gdzie oglądać mecz Jagiellonia - ŁKS? Lider podejmuje "czerwoną latarnię" ligi!

W gminie Malechowo podzielono konkursowe pieniądze na kulturę i sport na 2024 rok

W gminie Malechowo podzielono konkursowe pieniądze na kulturę i sport na 2024 rok

Polecamy

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Kodeks drogowy 2024. Czy pijany rowerzysta straci prawo jazdy na samochód?

Kodeks drogowy 2024. Czy pijany rowerzysta straci prawo jazdy na samochód?

Niezapomniane wielkanocne śniadanie. Pomysły na piękne ozdobienie talerzy i sztućców

Niezapomniane wielkanocne śniadanie. Pomysły na piękne ozdobienie talerzy i sztućców