Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli...
fot. GettyImages/from_my_point_of_view

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Jakie mięso do rosołu?

Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli nie jesteśmy smakoszami takich dań, możemy ją wcześniej zdjąć. Znaczna część przepisów zakłada użycie kawałków mięsa z kośćmi, zawarty w nich szpik nadaje charakterystycznego posmaku. To, które konkretnie części ptactwa wybrać, jest dowolne. Można gotować zarówno na korpusach i szyjkach, jak i na skrzydłach, podudziach czy kurzych łapkach. Warto pamiętać, że mięso drobiowe można łączyć między sobą lub całkiem wymieszać je z wołowym.

Zobacz również

Pierwsze otwarte spotkanie pacjentów bariatrycznych w szpitalu w Radomiu [ZDJĘCIA]

Pierwsze otwarte spotkanie pacjentów bariatrycznych w szpitalu w Radomiu [ZDJĘCIA]

Szlak Śląskich Beboków w Katowicach. Doradziejka na straży katowickich podatników

Szlak Śląskich Beboków w Katowicach. Doradziejka na straży katowickich podatników

Polecamy

Ruszyły MŚ w hokeju. Polacy wracają po 22 latach. Czerkawski: Nie ma się co bać

ROZMOWA
Ruszyły MŚ w hokeju. Polacy wracają po 22 latach. Czerkawski: Nie ma się co bać

Wycofana czekolada! Może być groźna dla alergików

Wycofana czekolada! Może być groźna dla alergików

Krzewuszka naprawdę jest cudowna. Ale pamiętaj o cięciu tego krzewu

Krzewuszka naprawdę jest cudowna. Ale pamiętaj o cięciu tego krzewu