Impel Catering nie stwierdził obecności szkodników. Jednak firma zwróciła producentowi partię płatków owsianych, z których przygotowano budzącą zastrzeżenia pacjentów zupę.
- Przygotowane przez nas posiłki spełniają wymogi zdrowotne oraz kaloryczne. Przygotowywane są pod stałym nadzorem. Również miejsca przechowywania są nadzorowane - mówi Marek Hołówko, dyrektor Makroregionu Południowego Impel Catering.
Dyrektor zwraca uwagę, że posiłki są dostarczane do kuchenek oddziałowych szpitala w szczelnie zamkniętych naczyniach. Tam rozdziałem żywności zajmuje się szpitalny personel.
- Ubolewamy, że mimo wszystkich zabezpieczeń doszło do tego incydentu. Zapewniam, że dołożymy wszelkich starań, aby zapobiec tego typu sytuacjom w przyszłości - stwierdza Hołówko.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]
- Niespodziewane problemy u Cichopek i Kurzajewskiego. Poprosili o pomoc ekspertkę
- Prawda o tajemniczym związku Janiaka właśnie wyszła na jaw! Nikt tego nie wiedział