Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kiełbasa markowska FOŁTA z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” z Markowej

Ula Sobol
Kiełbasa markowska FOŁTA z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” z Markowej
Kiełbasa markowska FOŁTA z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” z Markowej Krzysztof Kapica
To najstarszy wytwórca w miejscowości Markowa z lat 80-tych (1989 roku), który rozpoczął produkcję Kiełbasy Markowskiej FOŁTA. Kiełbasa markowska FOŁTA z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” z Markowej bierze udział w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie 2017.

-Nasza kiełbasa otrzymała swoje zaszczytne miejsce w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” - Smaki Regionów, co zaowocowało otrzymaniem „Perły” Polagra w 2004 roku. Posiada Certyfikat URZ „Niepowtarzalny Smak”, oraz - co najważniejsze wpisano - ją na LISTĘ PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH - www.minrol.gov.pl - mówi Jan Fołta, właściciel Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” w Markowej - Możemy z całą stanowczością powiedzieć, że Kiełbasa Markowska FOŁTA nie ma zamienników.

Klienci kupujący produkty z Zakładu Uboju i Przerobu Mięsa „Jan Fołta” są świadomi ich wartości oraz doceniają ich walory smakowe. - Bo to co nadaje wyjątkowy smak naszej kiełbasie markowskiej to: tradycyjna receptura, która od samego początku jest taka sama, doświadczenie w przygotowywaniu zrównoważonej smakowo mieszanki mięs (130g/100g wyrobu gotowego), naturalne przyprawy i wiedza na temat wędzenia - mówi właściciel. - Kiełbasa markowska jest dla nas, taką „wisienką”w asortymencie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24