Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami

Ula Sobol
Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami.
Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami. mat.pras.
Dla wszystkich miłośników dań na słodko proponujemy przepis na knedle w zupełnie nowej, wyjątkowej odsłonie. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskoczy i zachwyci nawet wybrednego smakosza.

Składniki knedle:

knedle ze śliwkami JAWO 1 op.

Składniki sosu:

6 żółtek
80 g cukru
75 ml koniaku
50 g bakalii

Przygotowanie sosu:

Żółtka i cukier utrzeć na masę. Następnie miskę z masą jajeczną przełożyć na garnek wypełniony do 1/3 objętości gotującą się wodą i dalej ubijać masę na parze - aż zgęstnieje.

Pod koniec ubijania dodać ostrożnie koniak. Następnie sos schłodzić do temperatury pokojowej. Gotowym sosem polać ugotowane knedle i posypać bakaliami - smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24