Zamknij

Nowiny

Koronawirus na Podkarpaciu. Rząd znosi kolejne ograniczenia. Jakie zmiany od 18 maja [LISTA]

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;-

Arkadiusz Wojtasiewicz

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [4/12] Poprzednie Następne

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.

Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy