Składniki:
- 1 królik,
- 2 łyżki smalcu,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- kawałek selera,
- 2-3 liście laurowe,
- koperek,
- 200 ml śmietany 30-procentowej,
- mąka,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Królika podzielić na części, oprószyć mąką i usmażyć na 1 łyżce smalcu. Następnie przełożyć do brytfanki i dolać ok. 0,5 litra wody. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w kostkę; wszystko przysmażyć na drugiej łyżce smalcu. Podsmażone
warzywa dodać do mięsa, wrzucić liście laurowe i dusić do miękkości. Następnie dodać śmietanę i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas
- Rozanielona Kinga Duda wije sobie nowe gniazdko w Warszawie! ZDJĘCIA TYLKO U NAS
- Grób Wojciecha Siemiona wyróżnia się na cmentarzu. Uwielbiany aktor zginął tragicznie