Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stoliczku nakryj się

LECH TYLUTKI

Lokal * *
Kuchnia *
Podczas wakacji w miejscowościach letniskowych woj. lubuskiego smażalnie ryb stają się bardzo popularnymi jadłodajniami. Wczasowicze i turyści celowo wybierają tego rodzaju posiłki, ponieważ na co dzień Polacy ryb jedzą mniej niż inne narodowości.
Smażalnia Pod sandaczem w Radzyniu koło Sławy oferuje nie tylko smażone i wędzone ryby, także dania mięsne i pierogi.
Miejsce jak na tego rodzaju lokal urządzone typowo, plastikowe stoły i krzesła, podobnie jak talerze i sztućce, sól w małych słoikach. Smażalnia oferuje 11 ryb słodkowodnych, ale nie zawsze wszystkie są dostępne. Smażonego jesiotra trzeba zamówić wcześniej, nie zawsze można zjeść suma.
Sielawa jaką miałem okazję konsumować prawdopodobnie została usmażona na starym oleju, ryba miała bardzo nieprzyjemny zapach. Lin pachniał ładnie, ale usmażony był nierówno. Grzbiet lekko surowy, końce dzwonka suche i spieczone niczym wióry.
O surówkach także wiele dobrego nie można powiedzieć, poza tym że niczym szczególnym in minus nie wyróżniały się, ale zarówno ich smak, jak też sposób podania, nawet w smażalni powinien być lepszy. Właścicielka smażalni oraz jej personel zbytnio nie przejmuje się konsumentami, zgłodniały i spragniony turysta nie marudzi i zjada wszystko. Chyba, że się zastanowi, porówna i wybierze takie miejsce, które mu odpowiada.
Redakcyjny smakosz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska