Składniki:
- świeża ryba,
- cebula,
- bułka (namoczona w wodzie),
- jajko,
- żelatyna,
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- cebula,
- natka pietruszki.
Wykonanie:
Wyczyszczoną rybę i cebulę trzykrotnie zemleć, dodając odciśniętą bułkę i jajko. Wszystko razem wymieszać, dodać sól i pieprz, a następnie formować gałki. W garnku ugotować rosół z rybich głów i warzyw. Następnie odlać wywar i gotować w nim gałeczki rybne. Wyciągnięte gałeczki układać na półmisku. Odlać 2,5 l wywaru, przecedzić przez sitko, dodać żelatynę i zalać poukładane na półmisku gałki. Gotową potrawę dekorować natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu
- Ewa Gawryluk przysłoniła walory zaledwie siateczką. Dalibyście jej 56 lat? [ZDJĘCIA]