Pyszny sernik na zimno z truskawkami. Wypróbuj przepis blogerki Polish your kitchen
Potrzebujesz ochłody? Ten sernik na zimnoz truskawkami sprosta oczekiwaniom wybrednego łasucha. Mamy dla ciebie rewelacyjny przepis na to wyśmienite ciasto od...
Rzeszowska restauracja, w której doszło do zatrucia salmonellą, znów jest otwarta
- Na bazie wyników szczegółowej kontroli oraz pozytywnej decyzji Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie, podjęliśmy decyzję o ponownym...
Apetyczna sałatka z ogórków małosolnych Karola Okrasy. To idealna przekąska na lato
Karol Okrasa to ceniony szef kuchni i znawca kuchni polskiej pochodzący z Białej Podlaskiej. Kucharz od lat przemierza różne zakątki Polski, pokazując, jakie...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Ostrzega przed znanym z TikToka sposobem gotowania jajek! Tak poparzyła pół twarzy
Brytyjka postanowiła zrobić jajko w koszulce według popularnej na TikToku porady. Przez mały błąd jajko i kubek wybuchły, powodując oparzenia na pół twarzy, a...
Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie. Wśród gości Zygmunt Chajzer [ZDJĘCIA, WIDEO]
28 maja odbyły się XV Targi Żywności Tradycyjnej "Festiwal Podkarpackich Smaków" w Górnie. To jedna z największych tego typu imprez w Polsce. W tym roku ponad...
Magda Gessler: Radziłabym Polakom zacząć podróżować po smakach Polski [ROZMOWA]
Magda Gessler to autorytet kulinarny, najbardziej znana polska restauratorka, autorka książek kucharskich. Od kilkunastu lat prowadzi "Kuchenne rewolucje" -...
Sebastian z Jasła to cukiernik na medal [WIDEO, ZDJĘCIA]
Sebastian Nowak jest nastolatkiem, którego wielką pasją jest cukiernictwo. Niedawno osiągnął spory sukces - wywalczył III miejsce w XXVIII Ogólnopolskim...
"Kuchenne rewolucje" i Magda Gessler na Podkarpaciu [ZDJĘCIA]
Przez cztery ostatnie dni Magda Gessler z ekipą programu "Kuchenne rewolucje" w Przędzelu (powiat niżański) "reanimowała" kolejny lokal gastronomiczny. To...
Jakub Fryz, mistrz pizzy z Rzeszowa: Udało mi się spełnić marzenie [ZDJĘCIA, WIDEO]
Jakub Fryz zajął trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata Pizzy we Włoszech. Pokonał kilkuset zawodników z całego świata. Przyznaje, że kuchnię włoską ma we...
Od muzyka do rolnika. Junior Stress produkuje paprykowe sosy inspirowane Jamajką
Marcel Galiński, znany fanom jako Junior Stress, był popularnym wokalistą na scenie muzyki reggae. Ponad dekadę temu zawiesił jednak działalność muzyczną i stał...
Marika wróciła z przepisem na muzyczną ucztę. Album „Cykl” można zjeść
Marta „Marika” Kosakowska jest wokalistką, kompozytorką i autorką tekstów. Po 5-letniej przerwie związanej z macierzyństwem artystka wróciła na scenę z nowym...
Jadalne robaki na przekąskę. Mąka ze świerszczy, chipsy z larw mącznika
Mąka ze świerszczy, chipsy z larw mącznika młynarka i czekolada z owadami. Elżbieta i Paweł Katolik na co dzień zajmują się importem i dystrybucją dodatków do...
Dieta Joe Bidena. Co na co dzień jada prezydent Stanów Zjednoczonych?
Wydawać by się mogło, że prezydent Stanów Zjednoczonych, jedna z najbardziej znaczących osób na świecie, zarządzająca supermocarstwem, ma wyjątkowe nawyki...
Kate Middleton zachwyca szczupłą sylwetką. Jak wygląda dieta księżnej Kate?
Księżna Kate Middleton uwielbia zdrową żywność. Świeże warzywa i owoce w różnych formach to jej codzienność. Nic więc dziwnego, że pomimo wielu obowiązków...
Tak wyglądał sylwester w czasach PRL-u. To była upojna zabawa
Bal na 100 par, wodzirej, orkiestra, serpentyny. Tak nasi dziadkowie i rodzice witali Nowy Rok. Zobaczcie archiwalne zdjęcia.
Kto wygrał „MasterChefa" w Polsce? Oto zwycięzcy wszystkich edycji
Znamy zwycięzcę 11. edycji popularnego programu kulinarnego „MasterChef”. Finał mogliśmy śledzić na antenie TVN w niedzielę 4 grudnia 2022 roku. Jak zwykle nie...
Żołnierze z Przemyśla i Rzeszowa wśród najlepszych kucharzy wojskowych świata [FOTO]
St. szer. Łukasz Tarapacki z 5 Batalion Strzelców Podhalańskich z Przemyśla oraz kpr. Tomasz Wąsacz z 21 batalion logistyczny z Rzeszowa, występując w...
Domek z piernika na Boże Narodzenie. Ekspertka ujawnia przepis na wypiek z piernika
- Chciałabym, aby domki z piernika były nie tylko inspiracją do ich budowy, ale również do tego, jak możemy patrzeć na otaczający nas świat i ludzi - mówi...
Żywność w płynie, owady na talerzu i bezmięsne dania gotowe. Ekspertka zdradza trendy
Polacy biorą pod uwagę, że kiedyś będą mogli lub będą musieli spożywać owady, ale się do tego nie kwapią – stwierdza Magdalena Malutko, właścicielka agencji...
Ekspert obala mit dotyczący wina. Rozmowa o kulturze picia wina w Polsce
Wino może podkreślać smak potraw, może też je uszlachetnić. Kuba Janicki wraz z przyjaciółmi napisał książkę poszerzającą wiedzę na temat wina. Porozmawialiśmy...
W Norwegii króluje dorsz i baranina. Rozmowa z ekspertką o kuchni norweskiej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek to badaczka kultury i kierowniczka wydziału Food Studies na SWPS. Jej książki kulinarne były nagradzane w konkursie Gourmand World...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Dotacje unijne
Dodano tydzień temu w kategorii Usługi dla ludności
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Opakowania
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Psychoterapeuta